SP wil opheldering over werkomstandigheden bij Picnic

SP wil opheldering over werkomstandigheden bij Picnic

De SP in de Tweede Kamer heeft Kamervragen gesteld over de werkomstandigheden bij onlinesupermarkt Picnic. Bezorgers uit de regio Rotterdam hadden anoniem klachten geuit in het AD.

Volgens bezorgers is er veel mis met de bezorgauto's. Zo hangen spiegels los, zijn parkeersensoren defect en deugt de verwarming niet. Ook wordt er geklaagd over kapotte steekwagens, lage beloning en de manier waarop het bedrijf de diensten verdeelt, waardoor het salaris elke maand verschilt.

SP-Kamerlid Bart van Kent wil opheldering van minister Wouter Koolmees en staatssecretaris Tamara van Ark, meldt het AD. "Hoe gaan de bewindslieden voorkomen dat het succes van Picnic ten koste gaat van werknemers die onder slechte arbeidsomstandigheden met onzekere contracten voor een te laag loon werken?’"

Picnic bestaat bijna vier jaar en heeft een flinke groei doorgemaakt. Sinds eind vorig jaar komen er klachten naar buiten over de arbeidsomstandigheden. Vakbond FNV noemde die onveilig en wil ook dat Picnic het personeel volgens de supermarkt-cao betaalt. Picnic wil dat laatste niet, omdat het die cao achterhaald vindt en zichzelf niet als een supermarkt ziet omdat het geen winkels heeft. Het bedrijf probeert een cao voor e-commerce op te tuigen. Na de zomer dient er een rechtszaak over de supermarkt-cao.

Reacties 3


Frits Vries 17 jul, 15:19

Sp moet niet overal problemen van maken.
Eerst altijd goede punten.
Nu op alles commentaar.
Zolang marrijnissen er is......


Franck Peeters 16 okt, 20:36

Tuurlijk Frits, waarom zou de SP zich druk maken over zoiets geks als arbeidsomstandigheden, salaris en onzekere contracten?


Maaik Wood 10 dec, 07:34

Het is verschrikkelijk daar, moderne slavernij, strafpuntensysteem om dat je 1 minuut langer van de ZELFBETAALDE pauze neemt, overschrijdingen vande Arbowet aan de lopende band, CEO die liegt over de uurloon, geen enkele bescherming, die lui denken dat we in 1919 leven ipv 2019.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!