SP wil opheldering over werkomstandigheden bij Picnic

SP wil opheldering over werkomstandigheden bij Picnic

De SP in de Tweede Kamer heeft Kamervragen gesteld over de werkomstandigheden bij onlinesupermarkt Picnic. Bezorgers uit de regio Rotterdam hadden anoniem klachten geuit in het AD.

Volgens bezorgers is er veel mis met de bezorgauto's. Zo hangen spiegels los, zijn parkeersensoren defect en deugt de verwarming niet. Ook wordt er geklaagd over kapotte steekwagens, lage beloning en de manier waarop het bedrijf de diensten verdeelt, waardoor het salaris elke maand verschilt.

SP-Kamerlid Bart van Kent wil opheldering van minister Wouter Koolmees en staatssecretaris Tamara van Ark, meldt het AD. "Hoe gaan de bewindslieden voorkomen dat het succes van Picnic ten koste gaat van werknemers die onder slechte arbeidsomstandigheden met onzekere contracten voor een te laag loon werken?’"

Picnic bestaat bijna vier jaar en heeft een flinke groei doorgemaakt. Sinds eind vorig jaar komen er klachten naar buiten over de arbeidsomstandigheden. Vakbond FNV noemde die onveilig en wil ook dat Picnic het personeel volgens de supermarkt-cao betaalt. Picnic wil dat laatste niet, omdat het die cao achterhaald vindt en zichzelf niet als een supermarkt ziet omdat het geen winkels heeft. Het bedrijf probeert een cao voor e-commerce op te tuigen. Na de zomer dient er een rechtszaak over de supermarkt-cao.

Reacties

Sp moet niet overal problemen van maken.
Eerst altijd goede punten.
Nu op alles commentaar.
Zolang marrijnissen er is......

Geplaatst door Frits Vries op 17 juli 2019 om 15:19

Tuurlijk Frits, waarom zou de SP zich druk maken over zoiets geks als arbeidsomstandigheden, salaris en onzekere contracten?

Geplaatst door Franck Peeters op 16 oktober 2019 om 20:36

Het is verschrikkelijk daar, moderne slavernij, strafpuntensysteem om dat je 1 minuut langer van de ZELFBETAALDE pauze neemt, overschrijdingen vande Arbowet aan de lopende band, CEO die liegt over de uurloon, geen enkele bescherming, die lui denken dat we in 1919 leven ipv 2019.

Geplaatst door Maaik Wood op 10 december 2019 om 07:34