Gerry Weber sluit zijn winkels in het Verenigd Koninkrijk

Gerry Weber sluit zijn winkels in het Verenigd Koninkrijk

Gerry Weber wil dit jaar al zijn winkels in het Verenigd Koninkrijk op slot doen. De sluitingen zouden onderdeel zijn van de financiële herstructurering, die al vanaf begin dit jaar is ingezet, meldt Drapers. De Duitse modeketen heeft 26 winkels verspreid over het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Alle winkels moeten mogelijk eind oktober dicht zijn. De Duitse modeketen wil zich naar eigen zeggen in het Verenigd Koninkrijk meer focussen op zijn wholesale-activiteiten. “We werken nauw samen met onze wholesale-partners en streven ernaar om met hen mee te groeien”, aldus een woordvoerder.

Vorige week werd bekend dat de familie Weber uit de modeketen stapt. Robus Capital en Whitebox Advisors investeerden bijna vijftig miljoen euro in het bedrijf, wat hen meerderheidsaandeelhouders van Gerry Weber maakt. Met de kapitaalinjectie moet het modemerk zijn herstructureringsplannen kunnen afronden. 

Gerry Weber verkeert sinds begin dit jaar in zwaar weer. Het bedrijf vroeg uitstel van betaling aan en is bezig met een financiële herstructurering, waarbij 146 Duitse winkels op slot gingen en 454 banen geschrapt werden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends