IKEA stopt met verspreiding papieren catalogus

IKEA stopt met verspreiding papieren catalogus

IKEA stopt met de verspreiding van de catalogus. Die is vanaf 27 augustus alleen nog via de website en in de winkels verkrijgbaar. Alleen in het verzorgingsgebied van IKEA Delft, een zogenoemde testwinkel, wordt de catalogus nog verspreid. Het gaat om 550 duizend stuks.

Vorig jaar testte IKEA al met een kleinere oplage van de catalogus. Dat had geen negatief effect op de omzet. Ook in Groot-Brittannië is daar onderzoek naar gedaan en werd extra ingezet op de promotie van de digitale gids en nieuwe media. Ook daar leden de verkopen er niet onder. Sterker: er werden volgens IKEA zo nieuwe klantgroepen bereikt.

Als onderdeel van de test ontvangen IKEA Family-leden in het verzorgingsgebied van IKEA Delft de catalogus wél in gedrukte vorm thuis. Zo wil IKEA in kaart brengen wat het resultaat is van de verschillende distributiemethoden. Helemaal stoppen met de gedrukte catalogus gaat voor IKEA nog te ver. Verspreid over de twaalf winkels zijn ruim 250 duizend exemplaren beschikbaar. H&M stopte eerder dit jaar helemaal met de papieren catalogus.

Reacties