Makro-moeder blijft erbij: overnamebod te laag

De Duitse Metro Group roept zijn aandeelhouders op het overnamebod van EP Global Commerce niet te aanvaarden. Het moederbedrijf van de Makro-groothandels vindt 5,8 miljard dollar (ruim 5 miljard euro) te weinig.

De Tsjechische investeerder Daniel Kretinsky en zijn Slowaakse partner Patrik Tkac bieden zestien euro voor een gewoon Makro-aandeel en 13,80 euro voor een preferent aandeel. Het bestuur van Metro Group zei vorige maand in een eerste reactie al dat het concern 'aanzienlijk wordt ondergewaardeerd'. Na bestudering van de verdere voorwaarden blijft Metro erbij dat het bod niet toereikend is.

Metro heeft het al geruime tijd moeilijk, vooral in België en Rusland. Vorig jaar kregen de verliesgevende Belgische winkels van Makro een nieuwe kapitaalinjectie, waarbij de eigenaar zei in 2019 resultaten te eisen. Exacte financiële cijfers over Makro in Nederland zijn niet bekend, maar de omzet van de zeventien winkels in ons land zou al langere tijd onder druk staan.

Metro-topman Olaf Koch is ervan overtuigd dat de huidige strategie voor structurele groei zal zorgen. In 2012 begon Metro met de transformatie van een breed retailconcern naar een groothandelsbedrijf. 

Reacties 1


Jan van Willigen 26 jul, 09:09

De formule van “voor iedere gemiddelde Nederlander wat wils” is uitgewerkt. Het is een gedateerd aanbod en altijd hetzelfde.
Sla eens een avontuurlijke weg in.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!