'Drukte in de winkelstraat neemt af'

'Drukte in de winkelstraat neemt af'

Het aantal bezoekers van de winkelstraat is in het eerste halfjaar met 3,4 procent afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van Bureau RMC. Slechts vier van de 26 weken van dit halfjaar laten een toename aan drukte zien. 

Met name de A1-locaties laten een sterke afname zien. Daar was de afname 6,1 procent in het eerste halfjaar. In maart en april nam de drukte in de winkelstraat af met tien procent. Het tegenovergestelde is het geval voor boodschapgebieden, waar een lichte stijging van 0,2 procent in het aantal passanten te zien is.

Op zondagen wordt voor het eerst sinds 2012 de winkelstraat minder goed bezocht. Daar liep het aantal bezoekers terug met 0,2 procent vergeleken met het eerste halfjaar van 2018. De zaterdag is echter weer met 0,6 procent in het aantal passanten gestegen.

Als het in het eerste halfjaar minder druk is, zal het in het tweede halfjaar ook minder druk zijn, voorspelt Bureau RMC. Het onderzoeksbureau verwacht dat aan het einde van 2019 het aantal passanten in de winkelstraat 3,5 procent lager zal liggen dan in 2018. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!