FietsUniek mede failliet door onenigheid met investeerder

FietsUniek mede failliet door onenigheid met investeerder

Onlinefietsenwinkel FietsUniek, die onder de failliet verklaarde Fietsgroep bv viel, had volgens de eigenaar onenigheid met de investeerder.

Onlinefietsenwinkel FietsUniek, die onder de failliet verklaarde Fietsgroep bv viel, had onenigheid met de investeerder. Dat zegt eigenaar Edwin de Jong in een gesprek met RTL Z

De Jong begon in 2010 met de onlinefietsenwinkel. In 2017 opende hij in Hillegom een experience center van 1200 vierkante meter, met een testparcours, servicecenter en een koffiecorner. Ook begon hij andere webhops, zoals omafiets.nl, eigenfiets.nl en zuignapje.nl.

Sociaal investeringsbedrijf Katapult kreeg een kwart van de aandelen van Fietsgroep bv in handen. Dat bracht niet alleen geld mee, maar ook kennis en ervaring die De Jong naar eigen zeggen goed kon gebruiken. Maar de samenwerking liep spaak. Katapult was achteraf gezien de verkeerde investeerder, zegt hij tegen RTL Z. "Zij wilden snel groeien, terwijl ik eerst een euro wil verdienen voordat ik hem uitgeef. Een omzetgroei van 2,5 miljoen naar 20 miljoen in vier jaar is gewoon niet realistisch."

De Jong kocht vorig jaar de aandelen terug en de twee bestuurders van Katapult traden af. Op dat moment ging het volgens De Jong minder met het bedrijf. Hij zegt van alles te hebben geprobeerd, maar hij kreeg het niet meer op de rails. Curator Raymond Tefij onderzoekt of er een doorstart in zit. Er hebben zich enkele belangstellenden gemeld.

Verder lezen?

Maak een gratis account en krijg;
✅ toegang tot al het retailnieuws;
✅ de nieuwsbrieven van RetailTrends;
✅ de mogelijkheid om te reageren op artikelen.
     

Wil je geen account, maar wel dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en de opkomende trends in de retailmarkt? Schrijf je dan hier in op onze gratis nieuwsbrieven.

 

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul je wachtwoord nogmaals in ter controle.

Log in met LinkedIn

Wanneer je m.b.v. social media inlogt, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!