Nederlands camperdeelplatform trekt naar het Verenigd Koninkrijk

Nederlands camperdeelplatform trekt naar het Verenigd Koninkrijk

Camptoo, een Nederlands deelplatform voor campers en caravans, wil een kantoor openen in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf stelt dat de deelnemers hier in het eerste jaar een omzet van ruim vijfhonderdduizend euro hebben geboekt. 

Om het kantoor in Londen te kunnen bekostigen is Camptoo een crowdfundingcampagne gestart. Daarnaast wordt een Britse countrymanager aangesteld. Volgens de Europese Caravan Federatie is het Verenigd Koninkrijk de op twee na grootste kampeermarkt van Europa, ruim tweemaal zo groot als Nederland. Camptoo zegt hier in het eerste halfjaar van 2019 een omzetgroei van ruim 1200 procent te hebben geboekt, vergeleken met dezelfde periode in het jaar daarvoor. 

Het camperdeelplatform noemt de uitbreiding naar andere landen ‘relatief eenvoudig’, omdat de schaalbaarheid van het concept de afgelopen tijd enorm is verbeterd. Australië wordt als mogelijkheid genoemd, omdat dit naar eigen zeggen de derde grote afzetmarkt is. 

Camptoo is opgericht in 2014 en is een deelplatform waarop campers en caravans rechtstreeks bij de eigenaar worden gehuurd. Volgens het bedrijf kunnen deelnemers gemiddeld vijfduizend tot tienduizend euro per jaar verdienen met ‘een camper die anders stilstaat en geld zou kosten’. Camptoo is inmiddels actief in vijftien verschillende landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!