Unilever wil leveren aan Aldi en Lidl

Merkfabrikant Unilever is bereid artikelen te gaan maken voor harddiscounters als Aldi en Lidl. Directievoorzitter Harry Brouwer van Unilever ziet een mogelijkheid om als fabrikant producten onder fantasienamen te leveren. “Ik kan me als A-merkman niet voorstellen dat we huismerken gaan maken, maar het zou goed kunnen dat we fantasiemerken gaan produceren voor Aldi en Lidl”, zegt Brouwer.

De levering van fantasiemerken is één van de antwoorden op het vraagstuk hoe de afzetmarkt uitgebreid kan worden. Unilever laat weten nog geen concrete plannen te hebben. Het achterliggende idee van de fantasiemerken is dat deze producten minder direct concurreren met A-merken dan huismerken, omdat bedrijven als Aldi weinig of geen A-merken in het schap hebben staan.

Een andere mogelijkheid om meer afzet te behalen, is dat merkfabrikanten gaan produceren voor huismerken. Producenten als Van Dijk Food en Struik Foods passen een dergelijke strategie toe. Omdat consumenten door een dergelijke werkwijze worden gevoed in de opvatting te veel te betalen voor een bekend merk, zijn fabrikanten zoals Unilever terughoudend. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!