Het restaurant van het IKEA-filiaal in Amsterdam wordt dit najaar van een nieuw concept voorzien. Volgens Ramon Cnossen, kitchen commercialmanager van IKEA Food, is Amsterdam de eerste die met het foodconcept gaat testen. “Als het aanslaat, dan vormt het de inspiratiebron voor de rest van de IKEA-restaurants wereldwijd”, stelt hij.
Het restaurant krijgt een hele andere stijl dan we tot nu toe bij IKEA hebben gezien, meldt Cnossen. “In het restaurant vind je straks allerlei kookeilanden. Zo komt er een grill-eiland, een eiland voor verse sandwiches en een smoothiebar.” De verbouwing duurt tot eind oktober, vanaf dan kan er gebruik worden gemaakt van het nieuwe foodconcept.
In april vorig jaar werd in Utrecht de eerste Coffee Bar van de Zweede woonwinkelketen in ons land geopend. Later volgde de vestiging in Heerlen en begin deze maand werd de derde koffiebar in het filiaal in Amsterdam geopend. Volgens Cnossen is het de bedoeling dat binnen twee jaar het concept van de Coffee Bar door heel Nederland is uitgerold.
Het personeel van IKEA’s Coffee Bar wordt getraind door barista’s. Klanten kunnen er terecht voor verschillende koffies, verse sappen en pastry, zoals taartjes, muffins en brownies. Het prijsniveau ligt iets hoger dan de reguliere bezoeker van IKEA gewend is. De koffiebar in Amsterdam is de eerste locatie waaraan een verse smoothiebar is toegevoegd. Daarnaast is er vanaf deze week ook verse ijskoffie bij de koffiebar verkrijgbaar.
Sabine Van den broek 31 jul, 12:44
Jess Baat 30 jul, 19:17
C B 30 jul, 18:53
Gilluan Van der Heide 30 jul, 16:55