Primark vraagt huurbazen om huurprijsverlaging

Primark vraagt huurprijsverlaging aan bij zijn huurbazen. Met de lagere huren wil de kledingketen concurreren met andere kledingwinkels die via faillissementsprocedures de prijzen weten te drukken en zo openblijven. Dat meldt The Sunday Times.

Het zou gaan om huurverlagingen tot wel dertig procent. De vraag is neergelegd bij huurbazen waar Primark nog enkele jaren een contract mee heeft. Als tegenpresetatie zegt Primark dan ofwel het huurcontract te verlengen, ofwel te investeren in meubilair. 

Primark heeft 189 vestigingen, waarvan het grootste deel gehuurd wordt. 

Reacties 2


T J 30 jul, 19:08

Zo ging het ook bij V&D!


Reinder Koornstra 5 aug, 11:32

Nee hoor, bij V&D ging het heel anders. Daar was opportunistisch alle eigen panden verkocht en terug gehuurd! V&D was al jaren voor het faillissement al geen warenhuis meer maar een beleggingsproduct! Kortom, een machteloze speelbal van steeds wisselende eigenaren die niet verder keken dan het moment dat ze het bedrijf weer konden verkopen.
Primark weet, zeker met alle onzekerheid rond Hudson’s Bay, dat die verhuurders steeds minder alternatieven hebben: Grote huurders van binnenstadspanden zijn er niet meer, panden met veel verdiepingen opsplitsen in kleinere winkelunits levert alleen extra kosten op, omdat de bovenste verdiepingen onverhuurbaar zijn. Verbouwen tot kantoren geeft door de typische indeling van warenhuizen problemen op, als bedrijven al een kantoor in de binnenstad willen. Kortom, zelfs een forse huurverlaging voor Primark zou wel eens de goedkoopste optie kunnen zijn.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!