Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, gaat nog meer banen schrappen in Duitsland. In april werd bekend dat het om zo’n vijfhonderd banen zou gaan, dat aantal zou inmiddels opgeschroefd zijn naar zeshonderd, meldt Manager Magazin.

De hardste klappen vallen in de administratieve afdelingen op de hoofdkantoren van MediaMarktSaturn in Ingolstadt en München. Tijdens een vergadering vorige week werden de medewerkers door Ferran Reverter, ceo van MediaMarktSaturn, over de bezuinigingen ingelicht.

In de afgelopen maanden zijn al ongeveer tweehonderd banen geschrapt. Medewerkers die vrijwillig ontslag aanvaarden, krijgen mogelijk een ontslagvergoeding van 25 duizend euro met daarbij een outplacementbegeleiding tot 24 maanden na het verlaten van het bedrijf.

Ceconomy staat voor een herstructurering in Duitsland. Het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn wil zijn kosten jaarlijks terugbrengen met zo’n 110 tot 130 miljoen euro. “Met het besparingsprogramma kunnen we ons meer richten op de behoeften van ons klanten en de basis leggen voor duurzame en winstgevende groei”, zei Jörn Werner, ceo van Ceconomy, eerder over de plannen.