Beter Bed moet meer dan twee miljoen aan rente betalen

Beter Bed moet meer dan twee miljoen aan rente betalen

De drie grote aandeelhouders die Beter Bed eerder een lening van zeven miljoen euro verstrekten, hebben hier een rentvergoeding van dertig procent op gevorderd. Dat betekent dat de beddenverkoper minimaal 2,1 miljoen euro aan rente moet betalen. Beter Bed noemt de lening ‘de volgende stap naar financieel herstel’. 

De miljoenenlening werd eerder deze maand aangekondigd en moet afbetaald zijn op 15 juli volgend jaar. Beter Bed zal een deel van de rentebetalingen aflossen met eigen aandelen om te voorkomen dat de eigen kas te snel leegt raakt.

Het beddenbedrijf raakte in de problemen door zijn Duitse dochterbedrijf Matratzen Concord, dat kampt met de naweeën van een gifschandaal. In een kwartaalupdate liet het bedrijf weten Matratzen Concord geheel of gedeeltelijk af te willen stoten. Beter Bed stelt nu dat het proces rondom Matratzen Concord vordert. 

Reacties

30% rente!! als kleine ondernemers dit aangeboden krijgen, is het advies van de accountant om niet met dit soort “oplichters” in zee te gaan maar bij een beurs genoteerd bedrijf vindt iedereen t blijkbaar prima... 2,1 op 7 miljoen in 1 jaar terug betalen wat een waanzin! de Beter bed consument kan en gaat dit niet ophoesten, erg benieuwd hoe zit dit gaan terug verdienen.... begin van t einde??

Geplaatst door Peter Matras handelaar op 1 augustus 2019 om 21:28

Een verlies financieren heeft grote risico's en de rente dekt die risico's af.

Geplaatst door Mega Bed.nl op 2 augustus 2019 om 19:17

Was noodzakelijk ivm de liquiditeits positie van BB. De rente zal overigens grotendeels betaald worden door nieuw uit te geven aandelen. Beter Bed Benelux draait prima maar het herstel van de Duitse dochter duurt simpelweg te lang/te kapitaalintensief.

Geplaatst door Tim Ficken op 3 augustus 2019 om 09:40

Laatste nieuws

RetailTrends