Pearle en Eye Wish krijgen nieuw Zwitsers zusje

GrandVision heeft zijn Zwitserse branchegenoot McOptic overgenomen. Alle aandelen van de derde optiekspeler in Zwitserland komen in handen van het moederbedrijf van Pearle en Eye Wish.

McOptic werd opgericht in 1998 en is goed voor 62 winkels, die geconcentreerd zijn in de Duitstalige gebieden van Zwitserland. Het bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 55 miljoen Zwitserse franken, omgerekend zo’n vijftig miljoen euro. McOptic is in Zwitserland goed voor een marktaandeel van zo’n vijf procent en telt driehonderd medewerkers.

GrandVision ziet door de overname vooral kansen in de Zwitserse massamarkt. Met de merken Visilab en Kochoptik, die zich in het midden-hoge- tot premiumsegment bevinden, was het brillenconcern al actief in Zwitserland. De overname maakt naar eigen zeggen dat GrandVision zijn positie versterkt door in alle segmenten te concurreren.

Financiële details van de deal worden niet bekendgemaakt. Eerder deze week werd nog bekend dat GrandVision zelf in handen komt van optiekreus EssilorLuxottica. Daarmee is in totaal zo’n zeven miljard euro gemoeid.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!