'Meer streekproducten in de supermarkt'

'Meer streekproducten in de supermarkt'

De consument moet in de toekomst meer keuze hebben uit lokale producten in de supermarkt. Dat stelt Carola Schouten, minister van Landbouw. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten de regels voor Nederlandse boeren en tuinders worden weggenomen. Dan kunnen zij makkelijker kunnen concurreren met vaak goedkopere buitenlandse etenswaar. 

Naast het aanpassen van de regels, wordt er ook een handelsmissie gestart. Schouten wil de mooiste producten uit de regio nationaal onder de aandacht brengen. De minister pleit er bovendien voor dat Nederlandse streekproducten een Europees beschermde status krijgen, Die status is vergelijkbaar met wat Fransen doen met hun champagne (die mag alleen uit de Champagne-streek komen) en de Italiaanse parmaham komt alleen uit het stadje Parma. 

"Miljoenen Nederlanders vergapen zich deze weken in Frankrijk, Italië en Spanje aan supermarkten, waar tal van regio- en streekproducten liggen. Het zou fantastisch zijn als we dat in Nederland ook voor elkaar krijgen en daarmee de verbinding tussen boer en consument versterken", vertelt een woordvoerder van minister Schouten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends