Blokker besteedt retourproces gedeeltelijk uit

Blokker besteedt retourproces gedeeltelijk uit

Blokker brengt een deel van zijn retourstromen onder bij techbedrijf BuyBay. Hierbij gaat het onder meer om de verwerking, grading en herverkoop van geretourneerde producten. Voorheen had de winkelketen dit zelf geheel in handen.

Secretaris Peter Krenn weet de reden achter de uitbesteding niet precies, maar volgens hem wordt er momenteel hard gewerkt aan het intensiveren van de retourstromen van Blokker. “We hebben onlangs geïntroduceerd dat geretourneerde producten in onze webwinkel met korting worden verkocht.” Bij sommige producten kan de consument nu naast een nieuw product kiezen voor een product dat eenmaal retour is gekomen uit een eerdere verkooptransactie. "Deze wordt dan bijvoorbeeld met twintig of dertig procent korting verkocht.” 

BuyBay wil teruggestuurde producten een tweede leven geven. Het bedrijf helpt retailers, fabrikanten en distributeurs deze producten te verwerken en weer te verkopen aan nieuwe consumenten. BuyBay wil jaarlijks tussen de 160 duizend en tweehonderdduizend matches maken tussen retourproduct en nieuwe kopers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!