Moederbedrijf Batavus en Sparta verkoopt verliesmakende Amerikaanse tak

Accell Group, moederbedrijf van onder meer Batavus en Sparta, heeft afstand gedaan van zijn verliesgevende activiteiten in de Verenigde Staten. Het private equitybedrijf Regent LP kocht de activiteiten over voor een symbolisch bedrag van één dollar. Mochten de resultaten van de Amerikaanse tak 'sterk' verbeteren dan wordt er later nog een bedrag van vijftien miljoen dollar (ongeveer 13,4 miljoen euro) naar het Nederlandse fietsenconcern overgemaakt.

De verkoop heeft te maken met problemen op de Noord-Amerikaanse markt. Het bedrijfsresultaat van Accell komt in dit gebied uit op een verlies van zo’n veertig miljoen euro. De Amerikaanse activiteiten hebben hierbij het zwaarste verlies geleden. Dit drukt zwaar op het resultaat van het hele bedrijf.

Eerder dit jaar deed Accell al afstand van de merkrechten van zijn Canadese tak. Het bedrijf heeft zich door de verkoop aan Regent ontdaan van de rechten op de merken Diamondback, Redline en IZIP. Voor de merken Raleigh, Ghost en Haibike is een distributie-overeenkomst voor de Amerikaanse markt gesloten door de twee partijen. Deze geldt twee jaar.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!