Blokker in gesprek met vakbonden over nieuwe cao

Blokker wil overstappen naar een nieuwe cao en gaat daarover het gesprek aan met de vakbonden. Dat laat vakbond FNV weten in een gesprek met RetailNews. Voor de werknemers die nu bij Blokker in dienst treden, wordt ter overbrugging een arbeidsvoorwaardenregeling (avr) getroffen. Het gesprek zal plaatsvinden in september.

"De huidige cao is al lang verlopen", laat een woordvoerder van Blokker weten. De avr is op een tweetal punten anders dan de cao die Blokker voor zijn bestaande werknemers hanteert, stelt Blokker. Zo wordt de zondagtoeslag voor nieuwe medewerkers van honderd naar vijftig procent bijgesteld. Ook hanteert het warenhuis een 38-urige werkweek bij de berekening van hte uurloon. Eerder was die 38-urige week er ook al, maar werd 36 uur in de praktijk gehanteerd. FNV noemt de arbeidsvoorwaarden voor nieuwe werknemers een verslechtering ten opzichte van de huidige cao. 

Een van de mogelijkheden is dat Blokker met de vakbonden gaat praten over de INretail-cao. De FNV staat niet achter deze cao en heeft in het verleden vaker de onderhandelingstafel verlaten bij retailers die kozen voor deze arbeidsvoorwaarden. Toch houdt Blokker alle opties open. "We gaan er met een open blik in en kijken of we weer tot een cao kunnen komen. Die is er al heel lang niet echt geweest."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!