Lening Tom Tailor verlengd, omzet Bonita loopt terug

Lening Tom Tailor verlengd, omzet Bonita loopt terug

De overbruggingslening die Tom Tailor Group heeft afgesloten met de banken en investeerder Fosun is verlengd tot half september. Die verlenging geeft Tom Tailor de gelegenheid om zijn financiële herstructurering af te ronden, zodat er een bevredigende oplossing is voor alle aandeelhouders en de banken.

Ondertussen liep de omzet van dochteronderneming Bonita afgelopen kwartaal terug van 69,9 miljoen euro naar 49,9 miljoen euro. Ook het ebitda daalde van 10,3 miljoen naar 1,9 miljoen euro. Bij Tom Tailor steeg de omzet afgelopen kwartaal met 3,7 procent, wat een totale omzet opleverde van 145,1 miljoen. De totale omzet van de Tom Tailor Group daalde van 209,5 miljoen naar 195 miljoen euro en ook het ebitda van de groep daalde van 22,7 miljoen vorig jaar, naar 4,5 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2019. 

Tom Tailor Group probeert sinds begin dit jaar het verlieslijdende Bonita te verkopen. Victory & Dreams (moeder van Witteveen en Miller & Monroe) was geïnteresseerd, maar dat bedrijf ging in juni failliet. Nu wordt er naar een nieuwe koper van Bonita gezocht. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!