Apeldoornse bakkersketen start mogelijk door

Er wordt gezocht naar de mogelijkheden voor een doorstart voor de Apeldoornse bakkerij van der Wal Jolink. Verschillende geïnteresseerde partijen hebben zich gemeld, zegt curator Bert Jansen tegenover De Gelderlander.

De curator zegt dat het nog de vraag is of met een overname alle winkels worden overgenomen. “Maar er is zeker belangstelling voor een deel van de winkels”, stelt hij. Twaalf van de dertien winkels zijn deze week nog open. Alleen de vestiging in Gendt is gesloten. Jansen zegt binnen twee tot drie weken meer duidelijkheid te kunnen geven over de mogelijkheid van een doorstart.

Van der Wal Jolink vroeg vorige week faillissement aan. Oorzaak van het faillissement is onder meer het het gebrek aan geld en hoge schulden, liet directeur Peter van der Wal eerder aan De Stentor weten. De schulden zijn vooral veroorzaakt door vier winkels waar geld bij moest, vertelde de directeur onlangs. De bakkersketen heeft dertien winkels in Nederland, waarvan zes in Apeldoorn, maar ook in Elst, Gendt, Lent en Deventer zijn er winkels van de keten te vinden. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!