Oprichter van Jysk overleden

Jysk-oprichter Lars Larsen is maandag op 71-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Denemarken. In juni werd bij de topman leverkanker geconstateerd, waarop hij het stokje als voorzitter van de Deense woonwinkelketen overdroeg aan zijn zoon Jacob Brunsborg. 

Larsen was eerder dit jaar nog aanwezig bij de opening van de eerste Jysk-winkel in Ierland, waarmee de aanwezigheid van de woonwinkelketen in alle grote Europese landen was voltooid. Het in 1979 opgerichte bedrijf viert dit jaar zijn zijn veertigjarig bestaan.

Jan Bøgh, ceo van Jysk, laat weten dat voordat Larsen aftrad als voorzitter hij betrokken was bij het besluit om de twee onafhankelijke bedrijfsonderdelen van de keten samen te smelten. Jysk bestaat uit twee takken: Jysk Nordic is actief in twintig landen en de andere tak Dänisches Bettenlager in zeven. “Ik blijf me inzetten voor een eensgezind en nog sterker Jysk de komende jaren, dat in de spirit van Lars Larsen doorgaat met het aanbieden van mooie aanbiedingen aan onze klanten”, aldus Bøgh.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!