De toekomst van modeketen Witteveen is na het faillissement van Vidrea Retail onzeker. “Witteveen heeft grote schade geleden door het faillissement”, zegt ceo Lex Hes van moederbedrijf Victory & Dreams tegenover RetailTrends.

Witteveen valt onder een andere holding dan Miller & Monroe en is daarom niet failliet. In tegenstelling tot de filialen van Miller & Monroe, die sinds begin deze maand gesloten zijn, blijft Witteveen geopend. Of het einde voor die keten ook nadert, kan Hes niet met zekerheid zeggen. De formule heeft nog een vordering op Vidrea Retail. “We zijn op dit moment in gesprek met leveranciers om te kijken op welke wijze we Witteveen kunnen voortzetten.”

Of de winkels van Miller & Monroe ooit nog heropenen, is eveneens onzeker. Hes zegt nooit enige reactie op zijn doorstartplan te hebben gehad, wat volgens hem ook voor andere bieders geldt. “Zelfs deze week zijn er nog biedingen uitgebracht, maar is geen reactie ontvangen.” Hes zegt door verhuurders te worden benaderd die met hem door willen, maar de curatoren zouden dat blokkeren.

Hes laat verder weten dat de overname van modeketen Bonita on hold staat. Het is volgens hem afwachten of de interne financiële problemen van eigenaar Tom Tailor opgelost worden, waarna Vidrea daar mogelijk mee verder gaat. “Op dit moment lopen er geen gesprekken.”

De curatoren van Miller & Monroe publiceerden deze week hun eerste faillissementsverslag. Lees op RetailTrends alle ins en outs.