'Witteveen lijdt onder faillissement Miller & Monroe'

'Witteveen lijdt onder faillissement Miller & Monroe'

De toekomst van modeketen Witteveen is na het faillissement van Vidrea Retail onzeker. “Witteveen heeft grote schade geleden door het faillissement”, zegt ceo Lex Hes van moederbedrijf Victory & Dreams tegenover RetailTrends.

Witteveen valt onder een andere holding dan Miller & Monroe en is daarom niet failliet. In tegenstelling tot de filialen van Miller & Monroe, die sinds begin deze maand gesloten zijn, blijft Witteveen geopend. Of het einde voor die keten ook nadert, kan Hes niet met zekerheid zeggen. De formule heeft nog een vordering op Vidrea Retail. “We zijn op dit moment in gesprek met leveranciers om te kijken op welke wijze we Witteveen kunnen voortzetten.”

Of de winkels van Miller & Monroe ooit nog heropenen, is eveneens onzeker. Hes zegt nooit enige reactie op zijn doorstartplan te hebben gehad, wat volgens hem ook voor andere bieders geldt. “Zelfs deze week zijn er nog biedingen uitgebracht, maar is geen reactie ontvangen.” Hes zegt door verhuurders te worden benaderd die met hem door willen, maar de curatoren zouden dat blokkeren.

Hes laat verder weten dat de overname van modeketen Bonita on hold staat. Het is volgens hem afwachten of de interne financiële problemen van eigenaar Tom Tailor opgelost worden, waarna Vidrea daar mogelijk mee verder gaat. “Op dit moment lopen er geen gesprekken.”

De curatoren van Miller & Monroe publiceerden deze week hun eerste faillissementsverslag. Lees op RetailTrends alle ins en outs.
 

Reacties 8


P. Carlo 22 aug, 19:30

https://www.handelsblatt.com/unternehmen/handel-konsumgueter/modebranche-tom-tailor-darf-bonita-nicht-verkaufen/24410138.html


L V.S 22 aug, 21:58

Het is weer een smoes van Lex Hes .Zij gaan zeker failliet.ze betalen geen huur en leveranciers. Heb sinds april geen huur ontvangen dus ontruimt.
Ik denk dat Dhr L Hes een moeilijke jeugd heeft gehad want het is nooit zijn schuld altijd de schuld van ander. Bij bankkbeslag staan we met 15 in de rij
De vraag is niet of maar waneer.Maar Hes kan er niks aan doen


M Van dis 23 aug, 13:12

Veel praatjes en grote stappen , maar ik vermoed dat de familie Hes verkeerd gegokt heeft en ook deze keer de boel Laat ploffen ( dat is mode in Nederland de laatste jaren ) ten spijt van leveranciers Verhuurders en medewerkers
Wordt vervolgt.....


Bernardo Provenzano 23 aug, 13:59

Debacle nummer.... ben even de tel kwijt. Meneer Hes is in staat om (bijna) alles dat hij aanraakt veranderen in een chaos met faillisementen als resultaat. Maar het is nooit zijn schuld, het zijn banken, leveranciers, verhuurders, curatoren en rechters die de schuld hebben... een schande is deze meneer voor heel de retail branche, hij zou een beroepsverbod moeten krijgen!


H. S. 23 aug, 19:50

Het is nooit zijn schuld. De hele overname is in chaos begonnen en dat is nooit goed gekomen. Hij zou aangepakt moeten worden, maar helaas, zijn schade is heel beperkt, anderen leiden grote financiële schade. Het is gelegaliseerde oplichting, Hij zou aan de schandpaal genageld moeten worden...


Henry L. 23 aug, 21:30

Ik was een van de "gelukkigen" die als verhuurder mocht doorstarten met Witteveen, slechtst denkbare huurcontract, ....maar leegstand en pensioen afhankelijke huur.... in ieder geval cashflow. Nu: halfjaar huur -achterstand, geen enkele communicatie mogelijk. In kort geding veroordeeld tot betaling van al het gevorderde. Bankbeslagen na 4 weken duidelijkheid: achteraan in de rij van vele beslagen, vergeet het dus maar. Vordering zal ingebracht worden in het onafwendbare faillisement, terwijl het vorige nog niet afgewikkeld is.
Wie stopt deze cowboy en vooral wie stopt met faciliteren van dit soort praktijken. Als pensioenafhankelijke verhuurder direct de dupe en met ons de medewerkers, leveranciers beveiligingsbedrijven, etc. etc.
Kortom dhr Hes cs persona non grata in retail- (en overig) land, voor nu en altijd.


Jan Posthumus 24 aug, 12:25

De heer Hes leeft in een fantasiewereld. Hij benadeeld alles en iedereen die met die met hem in aanraking komen. En inderdaad is het NOOIT Lex zijn schuld. Lex heeft het voor elkaar gekregen om in iets meer dan twee jaar, met Vidrea, een schuldenlast van €43.000.000,00 op te bouwen. Dat is pas een prestatie! Wij als verhuurder zijn ook benadeeld. En ik weet zeker dat de Lex alleen maar gebeld wordt door verhuurders met de vraag waar de huur blijft, en zeker niet dat ze wederom aan Lex willen verhuren. En overnamekandidaten, Lex? Wie wil een bedrijf overnemen met een dergelijke schuldenlast en geen voorraden? En van een "goede" naam kan je ook al niet spreken. En Witteveen is al failliet, het is alleen de vraag wanneer officieel.


L V.S 26 aug, 11:46

Misschien kunnen wij beslag leggen op zijn WW uitkering vangen we nog iets

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!