Gerry Weber kan schuldeisers tot vijftig procent terugbetalen

Gerry Weber kan schuldeisers tot vijftig procent terugbetalen

Schuldeisers van het in surseance verkerende Gerry Weber kunnen rekenen op een terugbetaling van een derde van hun vorderingen. Voor een deel is zelfs een terugbetaling van vijftig procent mogelijk. 

Hoeveel er uiteindelijk terugbetaald kan worden, hangt af van de verkoop van Gerry Webers distributiecentrum Ravenna Park. Ook wat het bedrijf krijgt voor de resterende twaalf procent aandelen in dochteronderneming Hallhuber en hoe de modeketen zich in de komende jaren ontwikkelt, spelen hierbij een rol. Schuldeisers hebben in totaal een bedrag van 261 miljoen euro uitstaan bij Gerry Weber. Op 18 september wordt er door de aandeelhouders en schuldeisers gestemd over het insolventieplan. "De aanname van het plan zou een doorbraak voor de herstructurering van Gerry Weber betekenen", laat directeur Stefan Meyer weten. 

Gerry Weber verkeert sinds begin dit jaar in zwaar weer. Het bedrijf vroeg uitstel van betaling aan en is bezig met een financiële herstructurering, waarbij 146 Duitse winkels op slot gingen en 454 banen geschrapt werden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends