Bang & Olufsen staat open voor overname

Bang & Olufsen staat open voor overname

Als een koper zich zou melden voor het Deense merk Bang & Olufsen, zou de fabrikant van luxe speakers en televisies daarin geïnteresseerd zijn. Dat laat voorzitter Ole Andersen weten aan de Deense krant Borsen.

De interesse in een mogelijke overname komt voort uit slechte resultaten die het merk sinds 2018 behaalt, waardoor het bedrijf tot drie keer toe zijn winstverwachting naar beneden moest bijstellen. Het afgelopen boekjaar 2018/2019 werd afgesloten met een omzetdaling van veertien procent. Andersen laat weten dat indien er een verzoek voor verkoop binnenkomt, dit wel eerst overlegd moet worden met de aandeelhouders. 

Grootste aandeelhouder van het merk is het Chinese Qi Jianhong, die vijftien procent van de aandelen bezit met zijn onderneming Sparkle Roll. In 2016 deed Sparkle Roll een overnamebod op Bang & Olufsen, maar dat werd afgewezen. Het bedrijf heeft 27 vestigingen in Nederland.

Reacties 2


Carl Nobelen 26 aug, 12:52

Wordt B&O ook weer een “weggevertje” aan de Chinezen?


Brian de Reus 26 aug, 19:46

Ben zelf jaren in dienst geweest bij een Bang & Olufsen dealer tevens ook Loewe dealer en er valt door de lage marges amper nog wat te verdienen.
Alle shop in shop winkels heeft Bang & Olufsen afgestoten vergetende dat juist die winkeltjes het merk groot gemaakt hebben.
Ze hebben nu nog maar een aantal B 1 winkels met alleen hun eigen producten.
27 winkels is niet correct!
Vroeger was Bang & Olufsen onder de importeur echt een familie bedrijf maar nadat Dhr Segaar Acoustical in Hilversum had afgestoten o.a. ook Onkyo is het volledig in Deense handen gekomen en daarmee ook de service.
Het is nu een LG Oled tv met de ombouw en een stukje hard en software van Bang & Olufsen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!