Het Nederlandse deel van het modemerk Karen Millen is failliet. Dat laat curator Jos Borsboom weten aan RTL Z.

Oorzaak is de problemen die het Britse moederbedrijf had. Omdat in Engeland besloten was te stoppen met het merk na tegenvallende winkelverkopen, had de rest van Europa 'niet zoveel keuze meer'. 

In juni dit jaar probeerde de IJslandse eigenaar Kaupthing Bank Karen Millen te verkopen, maar die pogingen mislukten. Slechts enkele onderdelen, waaronder de merken en de webwinkel zijn verkocht aan Boohoo Group, een online retailer met merken als Boohoo, PrettyLittleThing en Miss Pap. De curator schat de kans op een doorstart laag in. "Dan moet er sowieso eerst meer duidelijkheid zijn over de productie van kleding onder die naam." Er werken tachtig medewerkers voor Karen Millen Holland, de naam van de dochteronderneming.

Het Britse merk Karen Millen werd in 1981 opgericht door de gelijknamige Britse ontwerpster. In Nederland werd Karen Millen verkocht in de Bijenkorf en in diverse eigen winkels, waaronder één op de P.C. Hooftstraat, die in 2018 zijn deuren sloot. Volgens de jaarrekening van de Kamer van Koophandel had de Nederlandse tak van het bedrijf nog goede cijfers in februari 2017. Het faillissement is dan ook het gevolg van de problemen bij het Britse moederbedrijf.