Keukenwinkels krijgen boete voor consumentenmisleiding

De Autoriteit Consument en Markt heeft Keukencentrum Mandemakers, Brugman Keukens en Keukenconcurrent boets opgelegd van in totaal één miljoen euro. Die kregen zij voor het misleiden van consumenten tijdens de verkoop op beurzen.

De misleiding zou hebben plaatsgevonden tussen 2015 en 2017. De boetes van Mandemakers en Keukenconcurrent zijn met vijftig procent verhoogd wegens belemmering. 

Het formulier dat de keukenbedrijven de consument liet ondertekenen gaf ten onrechte de indruk dat de consument verplicht was een keuken te kopen. "Consumenten werden door de keukenbedrijven misleid. Daar treden we hard tegen op. Misleiding verstoort het vertrouwen in markten. En zonder vertrouwen draait de economie niet", zegt Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid van de ACM. 

Brugman krijgt voor de misleiding een boete van 250 duizend euro. Mandemakers en Keukenconcurrent krijgen elk een boete van 375 duizend euro. De boete van de laatste twee is met vijftig procent verhoogd wegens belemmering van het onderzoek. De ACM mocht namelijk geen vragen stellen aan beursmedewerkers van de bedrijven over de verkooppraktijken die op de beurs hebben plaatsgevonden, terwijl iedereen verplicht is mee te werken aan het onderzoek.

 

 

Reacties 2


Ebrahim Hazrati 29 aug, 16:49

Very happy to hear that. That is what they did to me and was one of the victims.


Bram van der Vlugt 30 aug, 15:13

Were you forced to buy a kitchen? Have you tried to cancel the kitchen? Or did youget the promised discount and are you writing this form your new kitchen?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!