Rechter verwerpt terugbetaalboete Shoebaloo

Rechter verwerpt terugbetaalboete Shoebaloo

Shoebaloo hoeft de boete van 72 duizend euro die werd opgelegd door de Autoriteit Consument & Markt niet terug te betalen. De ACM moet webwinkels bij overtredingen eerst waarschuwen en kan bij meerdere misstappen pas boetes opleggen, zo oordeelde de rechter.

Het schoenenmerk werd in 2017 beboet omdat het op zijn website onvoldoende informatie verschafte over de regels die gelden voor de bedenktijd na een aankoop. Shoebaloo tekende bezwaar aan omdat de hoogte van de boete naar eigen zeggen niet goed was gemotiveerd, met als doel het boetebedrag te verlagen. Dat bezwaar werd toen verworpen door een toezichthouder van de ACM.

De rechter verwerpt de boete nu helemaal. Hij heeft besloten dat de boete onterecht is opgelegd, omdat de ACM het merk onvoldoende heeft gewaarschuwd. Daarnaast stelt de rechter dat Shoebaloo niet de kans had om fouten te herstellen.

De ACM beboette ruim twee jaar geleden nog vier andere retailers voor het overtreden van de regels bij het annuleren van een aankoop: Bever, Coolcat, Kiesdejuistesportbh.nl en Hipvoordeheb. Samen met de boete van Shoebaloo  moesten de bedrijven gezamenlijk bijna zeshonderdduizend euro betalen. Uiteindelijk vervielen de boetes van Coolcat en Bever.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!