Carpetright loost miljoenenschuld bij grootste aandeelhouder

Carpetright loost miljoenenschuld bij grootste aandeelhouder

Meditor, de grootste aandeelhouder van Carpetright, neemt een schuldenlast van omgerekend 45 miljoen euro over van de vloerenspecialist. Daarnaast zijn de investeerder en de retailer in gesprek over een financiering voor de lange termijn, schrijft de Financial Times.

Meditor neemt de schulden over van de banken AIB en NatWest. De interventie van Meditor moet de onzekerheid bij Carpetright verminderen. De Britse winkelketen heeft het al tijden moeilijk en heeft meer financiële armslag nodig om een ommekeer te realiseren. Meditor bezit bijna dertig procent van Carpetright.

Carpetright is al langere tijd bezig met een herstructurering. Eerder pompten Meditor en andere aandeelhouders al ruim 66 miljoen euro in de formule en werden meer dan negentig winkels gesloten. De ingrepen beginnen hun vruchten af te werpen. Carpetright ziet zijn omzet weer groeien, terwijl de verliezen teruglopen.

Carpetright heeft iets minder dan honderd winkels in Nederland. In totaal zijn er meer dan vijfhonderd winkels in Europa, waarvan het merendeel zich in het Verenigd Koninkrijk bevindt. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!