Totale schuld van Dungelmann loopt in de miljoenen

Totale schuld van Dungelmann loopt in de miljoenen

Dungelmann laat een totale schuld na van minimaal 4,3 miljoen euro. Het bedrijf is voor 1,1 miljoen verkocht aan Marcel Rozenboom. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Rob van Seumeren. 

Het ging al enkele jaren niet goed met Dungelmann. De schoenenketen had in 2017 nog een omzet van 16,7 miljoen euro en zag dat in 2018 terulopen naar 13,6 miljoen euro. Ook leed het bedrijf in 2018 1,4 miljoen euro verlies. Twee jaar geleden startte de schoenenwinkel met een reorganistatie, nadat de toenmalige bestuurder overleed. Het was de bedoeling om enkele winkels te sluiten, maar de omzet in de maanden mei en juni vielen dermate tegen dat er een acuut liquiditeitsprobleem ontstond. Dat is de oorzaak geweest van het faillissement. 

De schoenenketen laat een schuld na van 4,3 miljoen euro, waarvan 1,7 miljoen euro bestaat uit vorderingen van de Rabobank en ABN Amro. Er staan nog voor 541 duizend euro aan belastingen uit en nog 130 concurrente crediteuren hebben ruim twee miljoen euro aan vorderingen bij de schoenenketen uitstaan. 

Dungelmann ging in juli dit jaar failliet. Het bedrijf, dat al vanaf 1900 bestaat, werd in de jaren negentig overgenomen van de derde generatie door Geert van de Velde. Hij overleed in 2017 plotseling en zijn dochter Loes zette het bedrijf voort. Na enkele reorganisaties viel vorige maand het doek voor de schoenketen.

 

 

 

 

Reacties

Bungelmann :)

Geplaatst door Lourus V op 30 augustus 2019 om 15:02

Laatste nieuws

RetailTrends