Nederlandse Vivienne Westwood-winkel kampte met tonnen verlies

Nederlandse Vivienne Westwood-winkel kampte met tonnen verlies

De Nederlandse flagshipstore van Vivienne Westwood draaide vanaf de eerste dag slecht en kwam nooit op gang. Na een jaar stond er een verlies van drie à vier ton in de boeken, blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Karien Burg.

Vivienne Westwood opende eind 2017 een winkel in de P.C. Hooftstraat, geëxploiteerd door de Russische Olga Rodionova. De kledingwinkel had al een valse start, want door uitloop van de verbouwing moest de opening worden uitgesteld, waardoor de eerste zomercollectie in de sale moest worden verkocht. De verkoop bleef vervolgens het gehele jaar achter.

Er zijn volgens de curator verschillende pogingen gedaan om klanten aan te trekken. Zo is een marketingbureau ingeschakeld, zijn advertenties ingezet en feesten georganiseerd. Dat had echter niet het gewenste effect en de verliezen bleven oplopen. Door de tegenvallende resultaten leverde Vivienne Westwood uiteindelijk geen goederen meer.

De Nederlandse winkel van Vivienne Westwood werd in juli failliet verklaard. Naast de tegenvallende resultaten, had dat volgens directeur Maximillian van Kasbergen te maken met een conflict tussen de ontwerpster zelf en haar ceo Carlo D’Amario. Die spanningen zouden hebben geleid tot leveringsproblemen.


 

Reacties 1


Reinder Koornstra 3 sep, 11:12

Alsof modemerken van zichzelf al niet problemen genoeg hebben.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!