Nederlandse Vivienne Westwood-winkel kampte met tonnen verlies

Nederlandse Vivienne Westwood-winkel kampte met tonnen verlies

De Nederlandse flagshipstore van Vivienne Westwood draaide vanaf de eerste dag slecht en kwam nooit op gang. Na een jaar stond er een verlies van drie à vier ton in de boeken, blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Karien Burg.

Vivienne Westwood opende eind 2017 een winkel in de P.C. Hooftstraat, geëxploiteerd door de Russische Olga Rodionova. De kledingwinkel had al een valse start, want door uitloop van de verbouwing moest de opening worden uitgesteld, waardoor de eerste zomercollectie in de sale moest worden verkocht. De verkoop bleef vervolgens het gehele jaar achter.

Er zijn volgens de curator verschillende pogingen gedaan om klanten aan te trekken. Zo is een marketingbureau ingeschakeld, zijn advertenties ingezet en feesten georganiseerd. Dat had echter niet het gewenste effect en de verliezen bleven oplopen. Door de tegenvallende resultaten leverde Vivienne Westwood uiteindelijk geen goederen meer.

De Nederlandse winkel van Vivienne Westwood werd in juli failliet verklaard. Naast de tegenvallende resultaten, had dat volgens directeur Maximillian van Kasbergen te maken met een conflict tussen de ontwerpster zelf en haar ceo Carlo D’Amario. Die spanningen zouden hebben geleid tot leveringsproblemen.


 

Reacties

Alsof modemerken van zichzelf al niet problemen genoeg hebben.

Geplaatst door Reinder Koornstra op 3 september 2019 om 11:12

Laatste nieuws

RetailTrends