Omoda neemt noordelijke branchegenoot over

Omoda neemt noordelijke branchegenoot over

Omoda heeft de winkels van Steenwijk Modeschoenen overgenomen. Daarmee zet het Zeeuwse familiebedrijf voor het eerst voet aan de grond in Friesland.

Steenwijk Modeschoenen heeft een winkel in Heerenveen en twee shop-in-shops bij modezaak Rinsma in Gorredijk. Vanaf 1 januari 2020 gaan die verder onder de naam Omoda. De 28 medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe eigenaar. Het is de eerste grote overname voor Omoda, dat bijna twintig winkels heeft in Nederland.

De Friese schoenenzaak past qua identiteit goed bij Omoda, zegt coo Jan Baan. “We verkopen grotendeels dezelfde kwalitatieve merken en zijn beide een familiebedrijf.” Steenwijk had geen opvolging binnen de familie en besloot daarom tot verkoop.

Met de overname is Omoda in zeven van de twaalf Nederlandse provincies aanwezig. De schoenenketen zit nog niet in Groningen, Drenthe, Gelderland, Flevoland en Limburg.


 

Reacties

Omoda, de spirituele vis die tegen de stroom inzwemt. Waar schoenenwinkels de deuren sluiten neemt Omoda winkels over in het dunbevolkte Friesland. Een mooi voorbeeld van offline winkel openen met als doel de online sales verhogen door simpelweg meer naamsbekendheid in het centrum van Heereveen. Nu op naar Assen en Nijmegen, als ze echt lef tonen :)

Geplaatst door Jan Van Bakel op 3 september 2019 om 16:28

Laatste nieuws

RetailTrends