Kik lijdt nog steeds verlies in Nederland

Kik lijdt nog steeds verlies in Nederland

Textielketen Kik heeft vorig jaar een nettoverlies van 4,5 miljoen euro geleden in ons land. Dat is ruim een miljoen meer dan in 2017, blijkt uit de eerder dit jaar gedeponeerde jaarrekening.

De verliezen worden voorlopig nog steeds opgevangen door het Duitse moederbedrijf, staat in de jaarrekening. Kik is sinds 2013 actief en zag zijn verlies jaarlijks iets oplopen. De omzet van Kik liep met twee procent op en ligt iets onder de twintig miljoen. In 2017 boekte de discounter nog 41 procent omzetgroei in ons land.

Managing director David Philipoom van Kik vertelde vorig jaar in RetailTrends dat hij mikt op de eerste winst in 2019. Vooral het terugdringen van de marketingkosten moet daaraan bijdragen. Zonder die lasten, schrijft de keten volgens hem al bijna zwarte cijfers.

Kik breidde vorig jaar uit van 137 naar 150 man aan personeel. De retailer heeft ambitieuze groeiplannen in Nederland en denkt uiteindelijk naar 250 filialen te kunnen. Momenteel zijn er zo’n veertig vestigingen. Verder vertelde Philipoom dat er dit jaar een Nederlandse webshop moet komen, maar die is er vooralsnog niet.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!