FNG ziet omzet in het eerste half jaar opnieuw stijgen

FNG ziet omzet in het eerste half jaar opnieuw stijgen

FNG zag zijn half jaar omzet het afgelopen jaar met ruim twintig miljoen euro toenemen. De omzet kwam uit op ruim 273 miljoen euro tegenover 251,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder, meldt het moederbedrijf van onder meer Miss Etam, Promiss, Claudia Sträter en Brantano.

Ook de winstgevendheid van het modeconcern nam in het eerste half jaar iets toe. FNG rapporteert een ebitda van 28,5 miljoen euro, terwijl dat het jaar ervoor 25,1 miljoen euro was. De groei is volgens ceo Dieter Penninckx het gevolg van een focus op ‘digitaliseren, doorgedreven verticale integratie en het bouwen en uitrollen van nieuwe retailconcepten’.

Al eerder was bekend dat FNG  2018 afsloot met een omzet van 511,8 miljoen euro: een stijging van zo’n zes procent ten opzichte van 2017. Het was voor het eerst dat het bedrijf meer dan een half miljard euro omzet boekte. Zijn Belgische keten Brantano groeide met 20,6 procent tot 151,9 procent het sterkst.

In juli werd bekend dat FNG een grote speler in Scandinavië wordt door de overname van de Scandinavische Ellos Group. De deal van 229 miljoen euro wordt gefinancierd met contant geld en aandelen.
 

Reacties

Ik verwacht eerder dat vooral de Miss Etam winkels binnen 3 jaar weer zullen verdwijnen. Ik zie er nooit een hond binnen. De rente is laag dus men blijft net zolang de bank het goed vind winkels openen en dan stijgt de omzet. Een ebita van 28 mln..zeg gewoon wat je nettowinst is.

Geplaatst door Laura vGastel op 6 september 2019 om 13:03

Laatste nieuws

RetailTrends