Nieuwe winkels zorgen voor groei bij Primark

Nieuwe winkels zorgen voor groei bij Primark

Kledingketen Primark verwacht dit jaar een omzetgroei van vier procent, zegt moederbedrijf Associated British Foods. De groei is vooral te danken aan nieuwe winkels in Europa en de VS. De omzet van winkels die al meer dan een jaar open zijn, daalde met twee procent. 

Op de Britse markt, waar de kledingsector het lastig heeft, deed de van oorsprong Ierse keten het relatief goed. Het marktaandeel van Primark steeg. Ook in Groot-Brittannië nam de omzet van Primark vooral toe dankzij nieuwe winkels. In de eurozone ging het vooral goed in Spanje, Frankrijk, Italië en België. Duitsland blijft een zorgenkindje. Primark probeert met een versterkt managementteam en marketing de boel daar weer op de rit te krijgen. Cijfers over Nederland zijn niet bekend.

Primark blijft nieuwe winkels openen, vooral in Frankrijk en Spanje. Daar komen er negentien filialen bij. In Nederland komt eind volgend jaar een grote winkel in Rotterdam Forum. Primark opent volgend jaar ook voor het eerst een winkel in Polen, in de hoofdstad Warschau. Polen is het dertiende land voor Primark.

Reacties 4


Frits Vries 9 sep, 19:27

Hoelang blijft deze bubble overeind


Marissa van Geffen 11 sep, 23:40

Er komt straks een prachtig pand in Haarlem vrij. De oude Vroom & Dreesman.
Maar er staat nog een groot pand vrij in Haarlem maar net even kleiner dan die van de V&D. Daar heeft Peec & Cloppenburg altijd gezeten. Ook wel een mooie locatie voor een Primark.


Ria Lagerweij 23 sep, 09:45

Zou de stad goed doen een primark vestiging in Haarlem


Brky Yldr 25 nov, 21:17

Er is in schalkwijk nog plek bij de oude v&d 3 verdiepingen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!