Nieuwe winkels zorgen voor groei bij Primark

Nieuwe winkels zorgen voor groei bij Primark

Kledingketen Primark verwacht dit jaar een omzetgroei van vier procent, zegt moederbedrijf Associated British Foods. De groei is vooral te danken aan nieuwe winkels in Europa en de VS. De omzet van winkels die al meer dan een jaar open zijn, daalde met twee procent. 

Op de Britse markt, waar de kledingsector het lastig heeft, deed de van oorsprong Ierse keten het relatief goed. Het marktaandeel van Primark steeg. Ook in Groot-Brittannië nam de omzet van Primark vooral toe dankzij nieuwe winkels. In de eurozone ging het vooral goed in Spanje, Frankrijk, Italië en België. Duitsland blijft een zorgenkindje. Primark probeert met een versterkt managementteam en marketing de boel daar weer op de rit te krijgen. Cijfers over Nederland zijn niet bekend.

Primark blijft nieuwe winkels openen, vooral in Frankrijk en Spanje. Daar komen er negentien filialen bij. In Nederland komt eind volgend jaar een grote winkel in Rotterdam Forum. Primark opent volgend jaar ook voor het eerst een winkel in Polen, in de hoofdstad Warschau. Polen is het dertiende land voor Primark.

Reacties

Hoelang blijft deze bubble overeind

Geplaatst door Frits Vries op 9 september 2019 om 19:27

Er komt straks een prachtig pand in Haarlem vrij. De oude Vroom & Dreesman.
Maar er staat nog een groot pand vrij in Haarlem maar net even kleiner dan die van de V&D. Daar heeft Peec & Cloppenburg altijd gezeten. Ook wel een mooie locatie voor een Primark.

Geplaatst door Marissa van Geffen op 11 september 2019 om 23:40

Zou de stad goed doen een primark vestiging in Haarlem

Geplaatst door Ria Lagerweij op 23 september 2019 om 09:45

Er is in schalkwijk nog plek bij de oude v&d 3 verdiepingen

Geplaatst door Brky Yldr op 25 november 2019 om 21:17

Laatste nieuws

RetailTrends