Vijf Nederlandse winkels van Esprit failliet

Vijf Nederlandse winkels van Esprit failliet

Esprit heeft vijf winkels in Limburg en Brabant noodgedwongen gesloten. De vestigingen zijn maandag door de rechter failliet verklaard, schrijft nieuwssite 1Limburg.

Het gaat om winkels in Heerlen, Venlo, Venray, Roermond en Oosterhout. Door het faillissement gaan 31 banen verloren. De kledingwinkels waren in beheer van het Limburgse bedrijf MICC!, dat wel blijft voortbestaan. Eerder dit jaar gingen de Esprit-winkels in Geleen en Weert, ook in beheer van diezelfde maatschappij, al failliet.

Esprit nam de afgelopen jaren al afscheid van een groot aantal winkels in ons land en heeft het internationaal al langere tijd moeilijk. De omzetten dalen al tijden en er worden verliezen geleden van honderden miljoenen euro’s. Eind vorig jaar maakte de modeketen bekend zijn kantoorpersoneel met veertig procent te willen terugdringen. Dat moet ertoe leiden dat in het boekjaar 2020-2021 weer break-even wordt gedraaid.
 

Reacties

WC Kronenburgpassage is Esprit ook, zeer kort geleden gesloten.

Geplaatst door L W op 12 september 2019 om 18:52

Ja dit is heel triest

Geplaatst door Jose Vorstenbos op 13 september 2019 om 19:13

Laatste nieuws

Lees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.

RetailTrends