'Vijf outletcenters is het maximum in Nederland'

Met de komst van een outletcenter in Halfweg, bij Amsterdam, en in Zevenaar, is het maximum aantal outletcenters in Nederland bereikt. Dat stelt Otto Ambagtsheer, ceo van Via Outlets (moederbedrijf van Batavia Stad), in De Telegraaf. 

"Halfweg zal voor wat concurrentie zorgen. Daar lig ik niet wakker van. Wij zijn veel groter en wij zijn meer premium. Een aantal merken die wij hebben, zal daar naar mijn verwachting niet een winkel openen", zegt Ambagtsheer. Naast Batavia Stad, Halfweg en Zevenaar is er nog een outlet in Roosendaal en Roermond. Ambagtsheer stelt dat vijf van zulke winkelcentra voldoende is.

Batavia Stad heeft in het eerste halfjaar twaalf procent meer omzet gedraaid en jaarlijks bezoeken zo'n drie miljoen mensen het winkelcentrum. Designer Outlet Roosendaal, van concurrent McArthurGlen trekt twee keer zoveel bezoekers per jaar. "Maar zij zijn meer georiënteerd op Duitsers. Ongeveer de helft van de bezoekers komt daar uit Duitsland", stelt Ambagtsheer. 

Via Outlets heeft in totaal elf outletcenters in Europa, waarvan Batavia Stad de enige is op Nederlandse bodem. 

Reacties 5


Roos Takken 14 sep, 05:11

@Otto Ambagtsheer, op welke bronnen basseerd u de uitspraak ‘Met de komst van een outletcenter in Halfweg, bij Amsterdam, en in Zevenaar, is het maximum aantal outletcenters in Nederland bereikt’. U heeft wellicht voorheen bij de gemeente Assen gewerkt ?? Een onderbouwde reactie en onafhankelijke bron wordt gewaardeerd.


Wim Tanis 14 sep, 09:43

Lijkt me helemaal niet logisch, dat Duitse bezoekers de helft uitmaken van de outlet Roosendaal. Roermond ligt toch veel dichterbij? Of zijn het allemaal Duitse toeristen die een uitstapje maken vanuit het Zeeuwse?
Wie kan dit toelichten?


Lex Janssen 14 sep, 10:31

@Wim Tanis
De cijfers kloppen ook niet
Roosendaal trekt minder bezoekers en bijna 40% hiervan komt uit België. Hooguit 10% gaat uit Duitsland komen.


Flip Fluitketel 16 sep, 10:16

Designer Outlet Roosendaal moet zijn Designer Outlet Roermond. Roermond heeft de grootste Outlet van Nederland en Roosendaal de kleinste tot nu toe. Roermond is trouwens hard op weg het beste en de grootste outlet van Europa te worden.


J D 16 sep, 10:48

Waarom geen outlet in Zoetermeer?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!