The Seafood Shop voorlopig nog gewoon open

The Seafood Shop mag zijn verkoop voorlopig op dezelfde manier voort blijven zetten. De viswinkel ging in hoger beroep na het besluit van de gemeente dat in de winkel in Amsterdam geen vis meer direct genuttigd mocht worden. In een voorlopige voorziening geeft de Raad van State The Seafood Shop nu gelijk.

‘Dat betekent dat zolang het hoger beroep dient we in ieder geval open mogen blijven!’, klinkt het op de Facebookpagina van de viswinkel. De gemeente beweert dat het concept van The Seafood Shop, eten voor snelle consumptie, in strijd is met het bestemmingsplan waarin staat dat vanaf oktober 2017 het centrum van Amsterdam dit soort winkels niet meer toelaat. De Raad van State twijfelt nu of dit niet te ver gaat, want toen The Seafood Shop in augustus van hetzelfde jaar zijn onderneming startte, was ‘direct consumeren’ nog gewoon toegestaan.

De definitieve uitspraak volgt pas later. Tot die tijd mag de viswinkel ongewijzigd openblijven. De gemeente besloot vorig jaar dat The Seafood Shop vis mocht verkopen, maar dat deze niet meer direct in de winkel genuttigd mocht worden. “Als er geen vis meer geconsumeerd mag worden in de winkel gaan we dicht”, zei mede-eigenaar Pepijn de Visscher eerder. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!