'Zorgen over ondergang Markthal zijn terecht'

Van de beloofde verbeteringen voor ondernemers in de Rotterdamse Markthal is nog niets terechtgekomen. Dat zegt raadslid Robert Simons van Leefbaar Rotterdam. Hij wil volgens lokale media opheldering van het gemeentebestuur.

De verhouding tussen eigenaar Klépierre en zijn huurders wordt nog steeds getypeerd door prijsverhogingen, ‘toondove invulling’ van lege units, gebrekkige communicatie en rechtszaken, stelt Simons. De ondernemers vrezen voor een steeds leger wordende vershal en daarmee de ondergang van een stadsicoon. “Die zorg is terecht”, vindt Simons.

Overleg tussen Klépierre en de huurders om tot een nieuw concept voor de Markthal te komen is tot nu toe op niets uitgelopen. ‘’Met als gevolg dat veel van de ondernemers hun zaak kantelen in de richting van een snelle hap, in plaats van het ooit bedoelde concept van een dagelijks geopende versmarkt”, aldus het raadslid. Hij wil van wethouder Barbara Kathmann weten of de gemeente nog een actieve rol speelt in de gesprekken tussen Klépierre en de uitbaters, en of de toenemende leegstand een bedreiging vormt voor de status van de Markthal.

De Markthal is al jaren onderwerp van conflict. Een jaar terug schreef een adviescommissie een plan voor een Markthal 2.0. Uitgangspunten daarvan zijn onder meer een grotere rol voor versaanbieders, betere marketing en meer focus op de lokale consument. Ook is een crisismanager in de arm genomen om te bemiddelen.

Reacties 6


Markthal medewerker 17 sep, 13:26

Klépierre is de huurbaas from hell. Ben benieuwd of Hans van Tellingen al een nieuwe mening heeft over de Markthal of dat hij het nog steeds geweldig vind gebaseerd op een onderzoek uit 2016/17.


Johan Fr. 17 sep, 14:04

Pas op, Robert Simons is een zeer slechte raadslid van een populistische partij die zelden waarheidsgetrouwe uitspraken doet. Vooral niet luisteren naar die man dus.


Danilo Emanuele 19 sep, 06:49

Gaat er dan eindelijk een keer wat gebeuren? Als ondernemer in de hal vind Ik dat de gemeente te weinig heb gedaan afgelopen jaren. We hebben voor1600m horeca een 10 jarig contract getekend en niet voor 5600m horeca. Wegkijken is makkelijker dan oplossen natuurlijk. Ben er na 5 jaar beetje klaar mee..


Jack Keulen 20 sep, 06:47

Managers en beambten, die geen verstand hebben van de food, denken dat men eenvoudig de Italiaanse food beleving ( zoals bv EAtaly ) kan kopiëren hier in Nederland. Vergeet het maar. Hier in Nederland hebben we heel andere maatstaven. Huren veel te duur; wetgeving Nederland vele malen hoger; arbeidsrechten Nederland veel extremer; eetcultuur totaal anders; kleine ambachtelijke productiebedrijven zijn praktisch niet meer in Nederland; en noem maar op. maw vergeet het maar, óf je moet geld bijleggen ( dat kan ). in het 1ste jaar van de opening gingen wij met een groep Meesterslagers deze hal bezichtigen. we waren allen onder de indruk ( mooi en exclusief ) maar zeiden toen al : "dit gaat het helaas niet worden". jammer . Misschien toch beter naar Italië verhuizen.


Werknemer Markthal Anoniem 5 mrt, 18:53

Niet huren in de markthal is het advies van deskundigen. Beloftes, die niet worden nagekomen en GEEN WINST VOOR NIEMAND!


Edwin Landzaad 22 mei, 22:59

Leuker en meer rendabel als food ondernemers hun eigen foodtruck/catering exploiteren en als het niet loopt
geen last van wurg huurcontracten en volgende ronde weer nieuwe kansen voor andere ondernemers, hoppa !

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!