Omzet van Esprit loopt terug in de Benelux

Omzet van Esprit loopt terug in de Benelux

Esprit heeft afgelopen boekjaar in de Benelux een totale omzet van bijna 190 miljoen euro geboekt. De omzet daalde met 14,6 procent in vergelijking met het boekjaar daarvoor, blijkt uit de jaarcijfers.

De omzet in de Benelux was goed voor 12,6 procent van de totale omzet. In thuisland Duitsland werd met 773 miljoen euro de hoogste omzet behaald. De omzet liep hier met 14,2 procent ook flink terug. De totale omzet van Esprit kwam uit op bijna anderhalf miljard euro.

In de eigen fysieke winkels behaalde de modeketen een totale omzet van zo’n 582 miljoen euro. De winkels in de Benelux waren goed voor bijna 84 miljoen euro, een daling van 11,1 procent met het jaar ervoor. De onlineomzet van de modeketen kwam in totaal uit op bijna 260 miljoen euro. Hiervan werd zo’n zestig miljoen euro in de Benelux omgezet.

De wholesale-activiteiten daalden in de Benelux met ruim 28 procent naar bijna 45 miljoen euro. Esprit geeft aan dat de daling van de totale wholesale-omzet met name te wijten is aan deze sterke daling in de Benelux. 

Esprit heeft in Nederland 24 eigen winkels. Deze boekten bijna zeven procent minder omzet in vergelijking met het boekjaar ervoor. 
 

Reacties 1


Michel Horn 19 sep, 11:35

Vorige week nog 5 Esprit winkels in Limburg gefailleerd. Weer 30 mensen op straat. Ze zuigen met hun klantenkaartsysteem de franchisenemers gedurende lange tijd de klanten uit hun winkel naar hun eigen webshop zonder hun partners een levensvatbare vergoeding te geven. Ze laten hun partners daardoor jaarlijks verlies lijden onder het mom van 'ondernemersrisico' en dwingen hun op lange termijn zo hun eigen faillissement aan te vragen. Onverkoopbare winkels nemen ze niet terug. Een keiharde franchisegever zonder enige menselijkheid. Geen partnermodel om mee samen te werken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!