Ook rustiger in winkelstraten grote steden

Ook rustiger in winkelstraten grote steden

Niet alleen in middelgrote steden en kleine gemeenten is het rustiger in de winkelstraten. Ook in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht neemt de drukte af, blijkt uit onderzoek van Bureau RMC. De NOS schrijft erover.

Bureau RMC telt het aantal passanten in de belangrijkste winkelstraten in ons land. In Amsterdam (Kalverstraat) en Utrecht (Steenweg) waren dit jaar tien procent minder bezoekers dan een jaar geleden. In het centrum van Rotterdam (Lijnbaan) is de terugval acht procent. In Den Haag nam het aantal bezoekers licht toe, met 0,2 procent. Mogelijk komt dat door de vernieuwing van een winkelpassage tussen de Grote Marktstraat en de Spuistraat. Gemiddeld daalde het aantal passanten in de Nederlandse winkelstraten de afgelopen maanden met 3,5 procent.

Volgens Huib Lubbers, de directeur van Bureau RMC, lijkt het vooralsnog niet rampzalig uit te pakken voor de winkeliers in de grote steden. "Winkeliers zien de bonbedragen stijgen, dus dat betekent dat mensen die wél in die winkelstraat lopen, écht spullen kopen. Daardoor wordt een mogelijk verlies aan omzet opgevangen", zegt hij tegen de NOS.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!