Merkhouder Miller & Monroe ook failliet, Witteveen niet

Merkhouder Miller & Monroe ook failliet, Witteveen niet

Victory & Dreams Holding is donderdag failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Deze vennootschap is pandhouder van de voorraden van Vidrea Retail en merkhouder van Miller & Monroe.

De faillietverklaring is een gevolg van de vele procedures die momenteel gevoerd worden rond het faillissement van Vidrea Retail, het bedrijf achter de winkels van Miller & Monroe. De curatoren zeggen volgens eigenaar Lex Hes een vordering te hebben op de holdingmaatschappij, terwijl de holding op zijn beurt een vordering claimt op Vidrea Retail. Een accountantsrapport, waarin de laatstgenoemde vordering wordt bevestigd, hebben de curatoren volgens Hes naast zich neergelegd.

Modeketen Witteveen valt deels onder Victory & Dreams Holding, maar is een zelfstandige vennootschap. Deze formule is niet failliet. “Wat de gevolgen voor Witteveen zijn is op dit moment niet duidelijk”, aldus Hes. De curatoren hebben volgens hem geprobeerd ook die keten failliet verklaard te krijgen, maar dat verzoek is door de rechtbank in augustus afgewezen.

De curatoren van Vidrea Retail zijn al maanden onbereikbaar voor commentaar. Het faillissement van het modebedrijf gaat gepaard met veel juridische procedures, die volgens Hes nog wel drie tot vijf jaar kunnen duren. 

Reacties 2


Chester Karel 1 okt, 19:40

Het Is nooit de schuld van meneer lex hes, alles wat ie aanraakt gaat faillieth u


max max 2 okt, 20:18

nu ja winkels zijn leeg gehaald na 2 maanden sluiting zullen binnenkort wel bij bva eindigen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!