Kledingketen Forever 21 heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Dat blijkt uit papieren die bij een rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware zijn ingediend. De modeketen, gevestigd in Los Angeles, is ook actief in Nederland.

Via een zogeheten Chapter 11-procedure wil Forever 21 zich beschermen tegen schuldeisers. Zo kan het bedrijf zijn activiteiten doorzetten en tegelijkertijd werken aan zijn schulden. De faillissementsbescherming houdt onder andere in dat onrendabele winkels makkelijker gesloten kunnen worden en dat een herstructurering van het bedrijf beter kan worden uitgevoerd.

Die herstructurering werd al eerder aangekondigd door de kledingketen, waardoor geruchten over een faillissement reeds de ronde deden. Zo sluit de modeketen binnenkort veertien Japanse vestigingen en de Chinese webshop, in een poging opnieuw winstgevend te worden. 

Forever 21 heeft meer dan zevenhonderd winkels in ruim dertig landen. Sinds de sluiting van de Amsterdamse vestiging vorig jaar, bevindt de enige Nederlandse winkel zich in Rotterdam. Drie jaar geleden trok de retailer zich al terug uit België.