Tarieven voor Chinese pakketjes gaan omhoog

De tarieven voor vanuit China geïmporteerde pakketjes gaan in 2021 omhoog. Vanaf dat jaar mag elk land zelf de prijzen voor distributie bepalen, meldt persbureau Reuters.

De maatregel is het resultaat van een crisisoverleg van de Wereldpostunie, naar aanleiding van een dreigement van Trump. De Amerikaanse president zei de postunie van de Verenigde Naties te verlaten als er geen hogere tarieven kwamen. Volgens Trump’s regering verliezen importlanden geld op de distributie van e-commercepakketjes uit landen zoals China. 

Volgens de huidige bezorgtarieven, die dateren uit de jaren zestig van de vorige eeuw, krijgen ontwikkelingslanden korting om de export naar andere landen te stimuleren. Dit betekent dat westerse landen zelf opdraaien voor een deel van de verzendkosten. 

Met de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog in volle gang willen de VS hieraan een einde maken. Dat gaat lukken: er komt een overgangsperiode waarin landen vanaf 2021 langzaam hun tarieven voor het bezorgen van onder meer Chinese pakketjes mogen verhogen. Dit betekent dat de consument in de toekomst duurder uit kan zijn, maar ook dat binnenlandse webwinkels mogelijk minder zullen lijden onder concurrentie van bijvoorbeeld Alibaba.  
 

Reacties 2


Jeffry Kuperus 1 okt, 10:42

Het werd tijd. En nu nog een vervuilings bijdrage en klimaat bijdrage voor elk pakketje want het is vervuiling in Het kwadraat


Die Sel 3 jun, 16:49

Groene...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!