Staatssecretaris: 'Pakketbezorging moet zoveel mogelijk elektrisch'

Staatssecretaris: 'Pakketbezorging moet zoveel mogelijk elektrisch'

Stientje van Veldhoven, staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat, vindt dat het bezorgen van pakketten zoveel mogelijk elektrisch moet gebeuren in de toekomst. Dat vertelt zij in een interview met Thuiswinkel.org

Van Veldhoven pleit bovendien voor een goede stadslogistiek en efficiënt vervoer. “Maak pakketjes niet onnodig groot en van makkelijk recyclebaar én gerecycled materiaal.” 

In de toekomst verwacht de staatssecretaris dat bedrijven kijken hoe ze hun bedrijfsvoering circulair kunnen maken. Bijvoorbeeld door recycling en het vervoeren van zo min mogelijk lucht. Door met de fiets of elektrisch te bezorgen kan zoveel mogelijk CO2-winst gemaakt worden. Het inrichten van city-hubs aan de rand van de stad kan daarbij een deel van de oplossing zijn. 
 

Reacties 1


Arie F 1 okt, 13:57

Laten ze zich eerst eens druk maken om alle retouren, retourzendingen verbieden scheelt al 60% van de aankopen, en dat komt alleen maar ten gunste van de stenen winkel. daarnaast voorkom je zeker 70% minder transport in deze branche, dus evenzoveel CO2 uitstoot!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!