Hudson’s Bay mag restaurant Ron Blaauw niet uit pand zetten

Warenhuisketen Hudson’s Bay mag topkok Ron Blaauw en zijn restaurant niet op straat zetten. Zo luidde onlangs het oordeel van de Amsterdamse rechtbank, volgens RTLZ.

In 2017 opende Ron Blaauw zijn restaurant Ron Gastrobar Indonesia Downtown, destijds nog ‘Nacarat’, op de vijfde verdieping van het Hudson’s Bay-pand aan het Amsterdamse Rokin. Als onderhuurder zou hij het Canadese bedrijf jaarlijks een flinke smak geld betalen, maar in 2018 was er reeds sprake van een huurachterstand met als reden ‘diverse geschillen’.

Eerder dit jaar zijn er opnieuw geschillen, dit keer wegens het dreigende faillissement van Hudson’s Bay. Om de risico’s te verkleinen, wilde Blaauw zijn huurbetalingen op een gereserveerde rekening storten en zo zijn contractuele schadevergoeding veiligstellen.

Hudson’s Bay weigerde in gesprek te gaan met de topkok, waarna Blaauw opnieuw zijn betalingen opschortte. Niet toegestaan, maar wel begrijpelijk, oordeelde de rechter bij wie Hudson’s Bay betaling van de achterstallige huur en ontruiming van het restaurant eiste.

Wat het vertrek van Hudson’s Bay uit Nederland voor Ron Gastrobar Indonesia Downtown gaat betekenen, blijft vooralsnog onduidelijk. Omdat Blaauw onderhuurder is van het warenhuis, moet op zijn minst een akkoord bereikt worden met de eigenaar van het pand, voordat het restaurant zelfstandig geëxploiteerd kan worden.

Reacties 4


Ruben Schutte 1 okt, 10:24

Vervelend allemaal...


Arie F 1 okt, 13:42

Ook Ron wordt de dupe van het vertrek van Hudsonbay. Ook al zou hij tot een akkoord komen met de eigenaar van het pand on deze verdieping te kunnen blijven behouden, dan is het de vraag of hij dan winstgevend kan blijven draaien, wie wil er nu 5 verdiepingen omhoog gaan naar een restaurant terwijl op de 1e tot de 4e verdieping niets aantrekkelijks zit.
Geen zichtlocatie en dan ook nog zonder een andere aantrekkende kracht, dan ben je uit beeld en moet je 10 keer zo hard laten merken dat je er bent.
En het is maar de vraag of de verhuurder er weer direct een goede trekkende partij in kan krijgen die het gat opvult.
Zo zie je maar weer, de kleine zelfstandige, is altijd de dupe. Het grote geld heeft de macht en kan je maken en breken, en ze doen het in de meeste gevallen zonder ook maar één keer met de ogen te knipperen, want wie binnen deze partijen heeft nog het begrip empathie in zijn vocabulaire? Men kent maar één optie..... Geld, woekerwinst, en eigenbelang.
Mijn advies aan Ron zou zijn, ga als de wiedeweerga opzoek naar iets anders, en leer van je fout die je hier hebt gemaakt! Ik wens je veel succes!


M Albers 1 okt, 20:00

En LaPlace,wordt die niet voor de tweede maal de dupe?marja


Olav Bezem 1 okt, 22:37

Als onderhuurder weet je van tevoren dat er problemen kunnen ontstaan, bij faillisement. Neem een goede adviseur. Altijd!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!