Maaltijdbezorger Takeaway.com is in de zomer flink doorgegroeid. In het derde kwartaal verdubbelde bijna het aantal bestellingen. Vooral in Duitsland groeide het bedrijf hard, mede door de overname van Delivery Hero.

Takeaway.com kreeg 41,6 miljoen orders, 87 procent meer dan een jaar eerder. In Duitsland was er een stijging van 136 procent, in Nederland waren er vijftien procent meer bestellingen. De maaltijdbezorger begon hier als Thuisbezorgd.nl, maar is inmiddels behalve in Duitsland ook actief in België, Oostenrijk, Polen, Zwitserland, Luxemburg, Portugal, Bulgarije, Roemenië en Israël. In die landen was er een groei van 118 procent.

Ceo Jitse Groen meldt dat bij Takeaway.com groei boven winst gaat, maar hij kan wel een operationele brutowinst (ebitda) overleggen. Hoe hoog die is, vertelt hij niet. In de zomer kondigde Takeaway.com een fusie aan met het Britse Just Eat, waardoor een van 's werelds grootste maaltijdbezorgbedrijven zou ontstaan. In december spreken de aandeelhouders zich daarover uit. Enkele partijen hebben zich al tegen het samengaan uitgesproken.