Speelgoedketen Jase&Joy: 'Over twee jaar vijftig winkels zou heel mooi zijn'

Speelgoedketen Jase&Joy: 'Over twee jaar vijftig winkels zou heel mooi zijn'

De nieuwe speelgoedketen Jase&Joy van Euretco ziet ruimte voor meer winkels. "Over twee jaar zo'n vijftig winkels hebben zou heel mooi zijn", zegt Miriam de Bruin, business unit manager speelgoed, in een gesprek met RetailTrends.

Jase&Joy is begonnen met zeven voormalige franchisers van Intertoys. Ze hebben in totaal negen winkels. De Bruin merkt dat er onder zelfstandige ondernemers veel interesse is, zowel vanuit de speelgoedbranche als daarbuiten. "Binnen onze geledingen zijn er een aantal bouwmarkten die hebben gezegd dat ze belangstelling hebben om een speelgoedwinkel te beginnen." Onder Euretco vallen onder meer Hubo en Decorette.

De Bruin ziet zowel in Nederland als in het buitenland kansen. Euretco is onderdeel van EK Bielefeld, dat in Duitsland de onlinemarktplaats Spiel & Spass heeft.  "En ook in Duitsland is voor zelfstandige ondernemers nog geen sterke formule. Dus we zien wel kansen voor een stukje schaalvergroting. En dat is belangrijk, want je moet inkoopkracht natuurlijk bundelen." 

Reacties 2


K. Mertens 10 okt, 12:19

Het klinkt allemaal heel goed en ik durf het bijna niet op te schrijven maar, zo was het vroeger ook bij Intertoys. Maak NU het verschil, ben trots en zeer zuinig op de franchiseondernemers, het zijn geen melkkoeien..


Bert Geerts 11 okt, 09:11

50 winkels in 2 jaar zou mooie prestatie zijn, maar is ook wel nodig om van betekenis te worden. De combinatie met andere euretco formules (zoals Hubo) is natuurlijk een logisch een tweetje, in combinatie met webshop en afhalen. Hubo is al bezig een zeer mooi concept neer te zetten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!