De nieuwe speelgoedketen Jase&Joy van Euretco ziet ruimte voor meer winkels. "Over twee jaar zo'n vijftig winkels hebben zou heel mooi zijn", zegt Miriam de Bruin, business unit manager speelgoed, in een gesprek met RetailTrends.

Jase&Joy is begonnen met zeven voormalige franchisers van Intertoys. Ze hebben in totaal negen winkels. De Bruin merkt dat er onder zelfstandige ondernemers veel interesse is, zowel vanuit de speelgoedbranche als daarbuiten. "Binnen onze geledingen zijn er een aantal bouwmarkten die hebben gezegd dat ze belangstelling hebben om een speelgoedwinkel te beginnen." Onder Euretco vallen onder meer Hubo en Decorette.

De Bruin ziet zowel in Nederland als in het buitenland kansen. Euretco is onderdeel van EK Bielefeld, dat in Duitsland de onlinemarktplaats Spiel & Spass heeft.  "En ook in Duitsland is voor zelfstandige ondernemers nog geen sterke formule. Dus we zien wel kansen voor een stukje schaalvergroting. En dat is belangrijk, want je moet inkoopkracht natuurlijk bundelen."