Adidas sluit nog eens vier van zijn Original Stores

Adidas sluit nog eens vier van zijn Original Stores

Adidas sluit dit jaar nog eens vier van zijn Nederlandse Original Stores. De winkels bevinden zich in Arnhem, Breda, Eindhoven en Groningen. Eerder dit jaar sloot het Duitse sportmerk al vijf andere Original Stores in ons land. 

Na de winkelsluitingen zijn straks alleen de filialen in Amsterdam en Haarlem nog open. Adidas opende de elf Nederlandse winkels tien jaar geleden in samenwerking met een franchisepartner. Daarmee was ons land het enige waar dit soort winkels te vinden waren, vertelt een woordvoerder van het merk aan De Gelderlander. Het sportmerk wilde zo zijn zichtbaarheid vergroten en daarnaast was Adidas niet tevreden over de distributie via derden. 

Inmiddels is Adidas volgens de woordvoerder een gevestigd merk in ons land met meer distributie via grote retailers. Hij noemt daarbij sportketens als JD Sports en Footlocker. “Ook heeft de consument onlineverkoop omarmd, zowel op onze eigen site als die van retailers”, stelt hij. De noodzaak om eigen winkels te hebben is hierdoor volgens hem afgenomen.

De woordvoerder stelt dat tijdelijke contracten niet verlengd zijn. De 36 medewerkers met een vast contract worden mogelijk overgeplaatst naar de andere vestingen in de outletcentra in Roermond, Lelystad en Roosendaal. Een nieuw filiaal is op komst in de regio Amsterdam.
 

Reacties 4


Robert C. 14 okt, 13:30

Vestiging in Rotterdam is ook gesloten.

Ik hoop dat ze weer terugkomen met hun eigen winkels.


David R. 14 okt, 15:19

Werkelijk waar onbegrijpelijk dat deze organisatie een van de best lopende winkels in Nederland gevestigd in Rotterdam heeft gesloten, bij geen enkele andere vergelijkbare retailer werd je hier geholpen op een zeer kundige en consument gerichte wijze... Ik vraag mij af of de consument echt naar een footlocker of JD Sports gaat waar men meer oog heeft voor elkaar dan voor de consument


Davi Lexx 14 okt, 15:29

@david r
Ik geef je hierin compleet gelijk.
Bij zowel footlocker ald jd ben ik de afgelopen 50 bezoeken misschien 3 keer begroet.
Laat staan normaal geholpen.
Ik ben totaal geen online koper maar heeft er wel voor gezorgd dat ik mijn sneakers meerdere malen online heb aangeschaft.


Seb Seb 15 okt, 00:04

Dit zijn afspraken die op hoog strategisch niveau worden gesloten. Adidas sluit de eigen winkels, JD garandeert de afname die Adidas normaal zelf had verkocht. Scheelt 9 winkels, personeel etc.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!