Adidas sluit dit jaar nog eens vier van zijn Nederlandse Original Stores. De winkels bevinden zich in Arnhem, Breda, Eindhoven en Groningen. Eerder dit jaar sloot het Duitse sportmerk al vijf andere Original Stores in ons land. 

Na de winkelsluitingen zijn straks alleen de filialen in Amsterdam en Haarlem nog open. Adidas opende de elf Nederlandse winkels tien jaar geleden in samenwerking met een franchisepartner. Daarmee was ons land het enige waar dit soort winkels te vinden waren, vertelt een woordvoerder van het merk aan De Gelderlander. Het sportmerk wilde zo zijn zichtbaarheid vergroten en daarnaast was Adidas niet tevreden over de distributie via derden. 

Inmiddels is Adidas volgens de woordvoerder een gevestigd merk in ons land met meer distributie via grote retailers. Hij noemt daarbij sportketens als JD Sports en Footlocker. “Ook heeft de consument onlineverkoop omarmd, zowel op onze eigen site als die van retailers”, stelt hij. De noodzaak om eigen winkels te hebben is hierdoor volgens hem afgenomen.

De woordvoerder stelt dat tijdelijke contracten niet verlengd zijn. De 36 medewerkers met een vast contract worden mogelijk overgeplaatst naar de andere vestingen in de outletcentra in Roermond, Lelystad en Roosendaal. Een nieuw filiaal is op komst in de regio Amsterdam.