Zalando wil meer vrouwen in de top

Zalando zet in op meer diversiteit in zijn bedrijfscultuur. Eind 2023 moet de verhouding tussen mannen en vrouwen in de zes topmanagementfuncties en op andere afdelingen binnen het bedrijf 40/60 zijn.

Zalando kreeg eerder kritiek wegens het ontbreken van vrouwen in de top. De nieuwe doelstellingen wat betreft een diverse en inclusieve bedrijfscultuur zijn hier een antwoord op. Zalando zegt zijn personeelsbestand te diversifiëren, onder meer op het gebied van geslacht, internationaliteit en opleiding. In een diversiteitsrapport wil het bedrijf jaarlijks laten weten hoe het met zijn gestelde doelstellingen staat.  

De etailer zegt zich de afgelopen elf jaar vooral gericht te hebben op groei en ‘niet genoeg moeite’ te hebben gestoken in evenwichtige cultuur binnen het bedrijf. "We erkennen dat het ons vandaag ontbreekt aan diversiteit in ons senior management", meldt ceo Rubin Ritter. "We zijn vastbesloten om dit te veranderen." Zalando laat weten dat een diverse en inclusieve bedrijfscultuur onder meer leidt tot betere besluitvorming.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!