Overlijden investeerder medeoorzaak problemen bij Neckermann.com

Overlijden investeerder medeoorzaak problemen bij Neckermann.com

Het plotselinge overlijden van een geldschieter van Neckermann.com heeft volgens eigenaar Ronald Steenbergen geleid tot de problemen bij de webwinkel. Ook heeft zijn familie zich volgens Steenbergen niet gehouden aan de investeringsovereenkomst en de geldkraan dichtgedraaid. Dat meldt De Financiële Telegraaf

Met het geld van investeerder David Lee Kok Wai uit Maleisië en geld van de familie wilde Steenbergen een verbeterslag van de webshop doorvoeren. In mei dit jaar bereikten Readen Retail, moeder van Neckermann.com, en Leading Global Fund, het bedrijf van de Maleisische investeerder, een overeenkomst. Op basis van die overeenkomst heeft Steenbergen investeringen gedaan voor meer dan vijf ton. Dat geld is nu onbetaald en Neckermann heeft cashflow- en leveringsproblemen.

Steenbergen zoekt met de nabestaanden van Lee Kok Wai naar een oplossing, "Dat is onder deze omstandigheden niet eenvoudig. Maar van oplichting is geen sprake." Naar eigen zeggen moeten nog zeshonderd bestellingen geleverd worden. 

Woensdag liet de curator van twee failliete zusterbedrijven van Neckermann.com weten naar de rechter te stappen met een schadeclaim van 3,5 miljoen euro voor Ronald en zijn broer Joop Steenbergen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!