Bever rolt zijn outdoorrecycleprogramma uit naar alle 43 winkels in Nederland. Eerder werd al in vier winkels een pilot gedaan met inzameling van kleding, waarbij tot nu toe ruim negentienhonderd kilo is opgehaald.

Bever is niet de eerste retailer met een inzameloplossing, maar naar eigen zeggen wel de enige die een recycleproject opzet waarbij de hele productieketen betrokken is en een tweede leven van de spullen gegarandeerd is. Alle kleding en materialen worden volledig hergebruikt of gerecycled. Bever werkt hiervoor samen met verschillende partners. Zo worden slaapzakken gedoneerd aan een stichting die er jassen voor vluchtelingen van maakt. Een andere partner recyclet niet-herdraagbare denim en wol tot nieuwe kleding.

Bever zegt met het recycleprogramma zijn verantwoordelijkheid te nemen. “We zijn ons ervan bewust dat met de verkoop van onze producten de wereld niet per se een schonere plek wordt”, zegt ceo Pieter Saman. Consumenten krijgen in ruil voor hun ingeleverde kleding een kortingsbon.